Dijaki na ogled postavili več kot trideset idejnih rešitev ureditve površin ob vodotokih v Lendavi

Na Dvojezični srednji šoli Lendava je 12. januarja potekala predstavitev del in otvoritev razstave idejnih rešitev za ureditev površin ob vodotokih v Lendavi.
Dela so na treh arhitekturnih delavnicah, ki so potekale v lanskem letu od oktobra do decembra, pripravili dijaki tretjega letnika gimnazijske ter četrtega letnika ekonomske in tehnične smeri.
Mladi so ustvarjali na treh tematikah: Vodotoki – naravno v urbanem, Ureditev vodotoka kot del mestnega jedra in Urbana in parkovna oprema.


Delavniceso bile izvedene v sklopu projekta “Voda je biser okolja” v organizaciji javnega podjetja Eko-park d.o.o. Lendava ter pod mentorstvom arhitektke Metke Pretnar in krajinske arhitektke Tine Merica iz programa Arhitektura in otroci pod okriljem Zbornice za arhitekturo in prostor Republike Slovenije ter Roberta Recek, arhitekta Občine Lendava.

Svoje zamisli in poglede je na ogled postavilo 18 gimnazijcev tretjega letnika in 23 dijakov četrtega letnika ekonomske in tehnične smeri Dvojezične srednje šole Lendava.

Cilj projekta Voda je biser okolja je izobraževanje in osveščanje javnosti o pomenu varovanja voda in obvodnih habitatov. Z delavnicami je bila dosežena aktivna vključitev mladih v proces sooblikovanja okolja v katerem bivajo in hkrati pritegnitev njihove pozornosti do procesa nastajanja, snovanja in načrtovanja prebivalcem prijaznega, koristnega in odgovornega obvodnega okolja.
Mladi so s svojimi rešitvami organizatorje prijetno presenetili in hkrati navdušili z inovativnimi zamislimi.
Nastale rešitve tako zrcalijo njihovo zavedanje pomena varovanja voda, območja ob vodi in uporabo okolju prijaznih materialov in rešitev.

Datum: 20. 01. 2012 | Objavljeno v Novice in obvestila, Projekti - zaključeni |