Komunala Lendava ostaja le vzdrževalec omrežja

Oznake: , , , , ,

S prvim januarjem je prevzelo dejavnost oskrbe s pitno vodo v lendavski občini javno podjetje Eko Park Lendava, pravni naslednik občinskega podjetja Poslovni park Lendava. Dosedanji upravljavec vodovodnega sistema Komunala Lendava je po pogodbi samo še vzdrževalec omrežja.

“Delitev dejavnosti na upravljanje in vzdrževanje vodovodnega sistema ne bo podražila vode ali dvignila končne cene za uporabnike”, je na vprašanje, ali se bo delitev pristojnosti poznala pri ceni, ogovoril v. d. direktorja podjetja Tibor Hebar.

Račune porabnikom pitne vode bo odslej izstavljalo javno podjetje Eko Park, ki bo tudi sprejemalo pripombe glede porabljene količine vode in prijave okvare ali poškodbe na omrežju, slednje pa bodo lahko občani še naprej neposredno naslovili tudi na Komunalo Lendava. Zaradi prenosa dejavnosti oskrbe s pitno vodo na javno podjetje bodo pri slednjem dodatno zaposlili odgovorno osebo, ki pa bo opravljala še druge naloge po pogodbi o zaposlitvi, po potrebi pa še delavca za fakturiranje in reševanje reklamacij uporabnikov vodovoda.

Javno podjetje je torej odslej odgovorno tako za zdravstveno neoporečnost pitne vode kot za delovanje vodovodnega sistema, kar pomeni, da ima po pogodbi z vzdrževalcem tudi možnost, da brez razloga odpove opravljanje storitev vzdrževanja zaradi neizvajanja pogodbeno dogovorjenih obveznosti.

In kako bo odslej z denarjem za vzdrževanje vodovodnega sistema?
“Sredstva za vzdrževanje vodovodnega sistema se bodo zagotavljala iz obstoječe cene pitne vode”, so sporočili iz podjetja Eko Park.

Zaradi dosedanjih vlaganj v vodovodni sistem ima Komunala Lendava do podjetja Eko Park zahtevo v višini 2200 evrov na leto, kolikor znaša anuiteta za odplačilo najetega posojila.

(Vir: Lendava.si/Vestnik)

Datum: 17. 01. 2008 | Objavljeno v Novice in obvestila |