Zimska slu┼żba 2016/17

Za udele┼żence v prometu je od 15. novembra obvezna zimska oprema, zimsko slu┼żbo v ob─Źini Lendava pa bodo izvajali DARS d.d., Direkcija RS za ceste in EKO-PARK d.o.o. Lendava

Zimsko slu┼żbo na dr┼żavnih cestah v celoti izvaja dru┼żba DARS. Na ob─Źinskih cestah v skupni dol┼żini pribli┼żno 130 kilometrov in povr┼íini okoli 11 000 m┬▓ pa bo zimsko slu┼żbo izvajalo podjetje Eko-Park s podizvajalci. Ob─Źinske ceste in javne povr┼íine, ki jih bo vzdr┼żeval Eko-Park, so razdeljene v tri prioritete. Standard vzdr┼żevanja ob─Źinskih cest bo nekoliko vi┼íji od tistega, ki ga dolo─Źa Pravilnik o vrstah vzdr┼żevalnih del na javnih cestah.

Ob─Źane obve┼í─Źamo, da imamo tudi sami krajani dolo─Źene obveznosti, med katerimi ne pozabimo, da:

  • se moramo v prometu prilagoditi razmeram na cesti in uporabljati zimsko opremo,
  • smo dol┼żni o─Źistiti sneg pred zgradbo (pri ve─Źstanovanjskih objektih mora ─Źi┼í─Źenje organizirati upravljavec zgradbe),
  • moramo varovati okolje in ga ne obremenjevati s prekomernim soljenjem.

V skladu z Odlokom o ob─Źinskih cestah morajo tudi vsi krajani, ki ┼żivijo┬áob ob─Źinski cesti, dopustiti odlaganje snega na njihovo zemlji┼í─Źe, ─Źe jim s tem ni povzro─Źena ┼íkoda. Prebivalci ob ob─Źinski cesti morajo imeti na strehah stanovanjskih objektov pritrjene snegolove, da se sneg ne bi usipal na ob─Źinsko cesto, z objektov ob ob─Źinski cesti pa morajo pravo─Źasno odstraniti ledene sve─Źe tako, da ne ogrozijo varnosti udele┼żencev v prometu.

Program zimske slu┼żbe je objavljen tudi na ob─Źinski spletni strani (www.lendava.si) in podjetja EKO-PARK (www.eko-park.si).

De┼żurstvo in komuniciranje z javnostjo je 24 ur na dan zagotovljeno pri izvajalcu na kontaktni ┼ítevilki 041 702 080. Pripombe, reklamacije in predloge pa je mo┼żno posredovati na telefonsko ┼ítevilko 031 746 699 ali 031 369 543 ter preko ob─Źinskega ZELENEGA TELEFONA, telefonska ┼ítevilka je 080 48 47.

Vsem ob─Źankam in ob─Źanom ┼żelimo varno vo┼żnjo ter strpnost in potrpe┼żljivost v cestnem prometu!

Program┬á zimske slu┼żbe: table_zimska_sluzba_2016

 

Datum: 13. 11. 2016 | Objavljeno v Ceste, Novice in obvestila |