NOVI URNIKI ODVOZA IN DOSLEDNO LO─îEVANJE ODPADKOV OD 1. 10. 2016

Pri─Źetek lo─Źenega zbiranje MKO in papirja na izvoru se pri─Źenja s 1. 10. 2016. O to─Źnem datumu odvoza posameznih frakcij odpadkov (urniki odvoza odpadkov) po naseljih so bili vsi uporabniki storitev GJS pisno obve┼í─Źeni po po┼íti. Novi urniki odvoza odpadkov veljajo za oktober, november in december 2016 in so dosegljivi tudi na spodnji povezavi.

V prehodnem obdobju, tj. do 31.12.2016, na─Źrtujemo 1 odvoz na mesec MKO ter 1 odvoz na mesec papirja. Odvozi ostalih lo─Źenih frakcij (embala┼ża in BIO) ostanejo nespremenjeni.

Na podlagi izku┼íenj ter va┼íih informacij in predlogov v tem ─Źasu, bomo za leto 2017 izoblikovali dokon─Źen novi urnik zbiranja in prevoza odpadkov.

Lo─Źeno zbiranje odpadkov┬á bo prispevalo k zni┼żanju koli─Źin me┼íanih komunalnih odpadkov (MKO) ter posledi─Źno tudi k zni┼żanju stro┼íkov obdelave in odlaganja odpadkov, k manj┼íi obremenitvi ekolo┼íkih otokov ter k ve─Źjemu varovanje narave.

Lo─Źeno zbiranje odpadkov na izvoru (MKO, papir, embala┼ża in BIO) se izvaja ┼że v ve─Źini ob─Źin po Sloveniji, tudi v vseh ostalih ob─Źinah v Pomurju in je obvezno.

V preteklih tednih smo prejeli nekaj klicev ob─Źanov, da nimajo odpadkov, da jih kurijo itdÔÇŽ. Vsi ob─Źani in pravne osebe smo povzro─Źitelji odpadkov ter tudi zavezani k vklju─Źitvi v sistem izvajanja GJS zbiranja in prevoza odpadkov. Odpadke je prepovedano kuriti ali uni─Źevati na drug na─Źin ali jih odlagati na divja odlagali┼í─Źa.

URNIKI ODVOZA ODPADKOV PO NASELJIH (KOLEDAR─îKI ZA OKT-DEC.2016):

Benica

─îentiba-Lend-Gorice-Mivjek-Dolina-Pince-P-Marof

D-Lakos-G-Lakos-Gaberje

Dolga-vas-Dolg-Gorice-Lend-Gorice-1

Hotiza

Kapca-Kot

Lendava-1-Lend-Gorice-2

Lendava-2-Lend-Gorice-3

Mostje-Banuta-Genterovci-Radmozanci-Kamovci

Trimlini-Petisovci

Datum: 28. 09. 2016 | Objavljeno v Novice in obvestila, Odpadki |