Slovenska komunalna podjetja so danes pokazala koliko hrane v Sloveniji zavržemo na osebo. Na stojnice, v zabojčke, na regale so postavila 82 kilogramov različnih živil (sadje, zelenjava, mlečni izdelki itd.), kar je povprečna količina na prebivalca, ki zaradi preveč pridelane, nakupljene ali skuhane hrane pristane z zabojnikih za odpadke, na kompostu in celo v kanalizaciji.
Cilj prikaza je prebivalce opozoriti na problematiko zavržene hrane in jih spodbuditi k odgovornejši, trajnostno naravnani potrošnji.
Akciji se je pridružilo tudi podjetje Eko-park d.o.o. Lendava. Opozoriti želimo, da še vedno neracionalno ravnamo z odpadki in tudi s hrano.
Direktor Eko-park d.o.o. Lendava, Jožef Gerenčer, je ob tem poudaril: »Z majhnimi spremembami v načinu kako kupujemo, pripravljamo in razmišljamo o hrani lahko občutno zmanjšamo količino zavržene hrane in storimo nekaj dobrega zase, za okolje in ne nazadnje tudi za našo denarnico«
Več o tem v prilogi: Skupaj za boljšo družbo