Dijaki dvojezične srednje šole Lendava sooblikujejo vodotoke v Lendavi

Ob Tednu arhitekture in prostora smo v javnem podjetju Eko-park d.o.o. Lendava, v sklopu projekta “Voda je biser okolja”, z dijaki dvojezične srednje šole Lendava 4. oktobra 2011 izvedli prvo od skupaj treh delavnic in predavanj na tematiko vodotokov v domačem okolju. Dijaki so pod mentorstvom Tine Merica, krajinske arhitektke ter arhitekte Metke Pretnar in arhitekta Roberta Receka spoznali naravo vodotokov in njihov pomen za mesto.

V sklopu delavnice so mladi lahko s svojimi pogledi na okolje v katerem bivajo in konkretnimi predlogi sooblikovali okolico vodotokov v Lendavi. Že prva delavnica je rodila veliko zanimivih pogledov in rešitev skozi oči mladih, zato z radovednostjo pričakujemo drugo delavnico in se veselimo tokratnih zamisli naših mladih ustvarjalcev!

Potek predavanj in delavnic za dijake v Lendavi bo trajal od oktobra 2011 do januarja 2012. V tem času se bodo zvrstile skupaj tri delavnice. Druga delavnica,  z naslovom “Ureditev vodotoka kot del mestnega parka”, bo potekala v petek, 11. novembra 2011 ter tretja delavnica, s tematiko “Urbana oprema in njena uporaba”, je predvidena za 23. december 2011.
Projekt se bo zaključil s predstavitvijo in razstavo idej in predlogov sodelujočih dijakov.

Datum: 07. 11. 2011 | Objavljeno v Novice in obvestila, Projekti - zaključeni |