OBVESTILO ZA JAVNOST: Spominki Muranie

Oznake: , ,

Na javni poziv za predlog spominka Murania, Občine Lendava in Galerije – Muzej Lendava, se je prijavilo 22 avtorjev iz Slovenije in Madžarske, ki so podali skupaj 66  predlogov za spominek Murania.

Vsi predlogi spominkov so bili javnosti na ogled v decembru, v prostorih ZKPL, kjer so bile tudi ponujene glasovnice za oddajo glasu za enega ali več predlogov. Ponujeno možnost je izkoristilo 277 obiskovalcev, ki je skupno oddalo 877 glasov.

Največ glasov ljudstva so prejeli Dubravko Baumgartner za vrečko in poslikano skrinjico, Milan Gal za steklenico in Tanja Horvat za komplet tiskarstvo. Sledile so pisanke, mala skrinjica, broške, komplet dežnikarstvo, grafika Lendave, keramika za hlajenje buteljk in maketa gradu.
Imenovana 7-članska komisija je januarja pri svojem delu upoštevala mnenje ljudstva in strokovno oceno ter izbrala osem predlaganih spominkov, kot spominek Murania. Izbrani predlogi komisije so:

Avtor naziv izdelka št. glasov
Dubravko Baumgartner vrečka – Lendava mesto kulture (58 glasov ljudstva)
Dubravko Baumgartner poslikana skrinjica+steklenica (57 glasov ljudstva)
Németh János relief Mihael Hadik (19 glasov ljudstva)
Vincent Király maketa lend. gradu – barvan (24 glasov ljudstva)
Katja Pal broške (39 glasov ljudstva)
Tanja Horvat komplet – tiskarstvo (44 glasov ljudstva)
Lipovics János obeski za ključe in nož za pisma (6 in 3 glasove ljudstva)
Irena Brunec – Tébi György Kultsár (3 glasove ljudstva)

Projektni svet ugotavlja, da so bili postopki korektni. Dne 06.03.2008 so člani projektnega sveta Multikultura Murania potrdili predlagani izbor komisije. S tem je postopek izbora zaključen.

Vsem sodelujočim avtorjem se za dragoceni prispevek, ki je obogatil zakladnico izdelkov Murania, iskreno zahvaljujemo. Izbrani bodo v prihodnjih dneh prejeli v podpis pogodbo o prevzemu izdelkov in prenosu avtorskih pravic.

Izbrane spominke bo predvidoma še pred pričetkom turistične sezone mogoče kupiti v prostorih Turizem Lendava na Glavni ulici. Kasneje pa tudi drugod.

Pripravila: Branka Bensa

Priloga: 2008-03-07_spominki_muranie.pdf

Datum: 07. 03. 2008 | Objavljeno v Novice in obvestila |